I Nonnes liv


I Nonnes liv

Välkommen hit!
Här är lite vad som händer just nu

söndag 4 september 2011

Inlagd gurka

Förra året la jag in lite saltgurka. Jag tyckte den vart lite för stark, men de tyckte inte alla andra.Tog iaf lite mindre av vitpeppar i år så få se.


Här är receptet för ett kilo gurka.

1 kg smågurkor (västeråsgurkor)
1 liter vatten
1 dl salt

Borsta av gurkorna väl och lägg i saltlagen i ca 1 dygn.

Koka upp:
½ dl ättika
1 liter vatten
1 dl salt
½ tsk alun

Låt kallna. Lägg sedan i gurkorna i glasburkar och varva med
ca 1cm pepparrot (skär i bitar)
½ tsk vitpepparkorn
liten bit ingefära (skär i bitar)
Dillkronor
Svartvinbärsblad

Låt stå i ca en månad innan man kan äta dem




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar